Címke: csempe ragasztó

Peakston Flexkleber C2TE – csempe és járólapragasztó

flexkleber-c2t

Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyantakötésű szárazhabarcs. Kapható  szürke és fehér színben.

FŐBB JELLEMZŐI
Anyagösszetétel: Üvegásvány, cement, műgyanta, tulajdonságjavító adalékanyagok.
Tulajdonság: Rugalmas, fagyálló, jól kenhető, gazdaságos, stabil, megbízható minőségű.
Anyagszükséglet: A munkavégzési technológiától, alapfelületttől, a felragasztott burkolattól függően eltérő lehet: kb. 1,2 kg-1,4 kg/m2 – 1mm rétegvastagságnál.
Kiszerelés:  12kg-os és 25 kg-os papírzsákban. 
Eltartható: fagytól, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védett, fedett helyen 6 hónapig.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET
-hőingadozásnak kitett felületek: pl. padlófűtéses helyiségek, déli- és nyugati fekvésű teraszok, erkélyek burkolatainak felragasztására,
-intenzív terhelésű padlóburkoló lapok felragasztására,
-vizes helyiségek burkolatainak felragasztásához.
-Márvány és gránit lapok ragasztásához felhasználási területtől függően a Fehér Flexibilis Ragasztót, vagy a Flexibilis Szuper ragasztóhabarcsot javasoljuk. 

ALKALMAZHATÓ
Ásványi alapokra, betonra, simított alapvakolatra, illetve cementkötésű faforgácslapra a dilatáció figyelembe vételével.

AZ ALAP ELŐKÉSZÍTÉSE
A ragasztási alapfelületnek por-, zsír-, olaj- és szervesanyag-mentesnek, illetve szilárdnak, száraznak, mozgás- és zsugorodásmentesnek kell lennie. A laza részeket el kell távolítani! 3mm-nél nagyobb felületi egyenetlenség esetén Peakston Önterülő Aljzatkiegyenlítő használatát javasoljuk. SUPERBOND univerzális mélyalapozó használata minden esetben javasolt; magas hőmérsékleten, gyengébb, illetve magas nedvszívó képességű alapfelületnél minőségi eredmény eléréséhez elengedhetetlen.

KEVERÉS
1 kg szárazhabarcshoz 0,3 L-0,5 L víz (ideális 20°C-os csapvíz) szükséges, a levegő hőmérséklete, páratartalma, valamint a burkolati alap nedvszívó képességének függvényében. 
A bekevert masszát 10-15 perces pihentetés után újra át kell keverni.  A keverést  célszerű fúrógépbe erősített keverőszárral végezni. A masszát tanácsos négy órán belül felhasználni!
RAGASZTÁS, FELHORDÁS:
+5°C alatti felületi, illetve léghőmérsékletnél a ragasztóhabarcs nem használható! 
A felhordás a fent leírtak figyelembe vételével, a burkolás általános szakmai előírásai szerint történik.

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK
A burkolat ragasztás után optimális esetben 24 óra ( 20°C-on, 2mm vastagságban ) múlva járható,
fugázható. Meglévő burkolatra történő ragasztásnál, fugázás előtt célszerű 48 órát várni. A ragasztott burkolatot száradásig nem érheti fagy. A ragasztótól szennyeződött felületet és fuga-hézagokat haladéktalanul meg kell tisztítani. Az alkalmazott szerszámokat használat után le kell mosni. Nagyobb terhelésű padlóknál a teljes terhelhetőséget a burkolat minimum 1 hét száradás után éri el.
A termékhez a  feltüntetett mennyiségű vizen kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük a fent leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a szakember által, a technológiai előírásnak megfelelően felhasznált termékre vállal garanciát! A kivitelezésből, illetve annak nem megfelelő körülményeiből (időjárás, alapfelület, szerszám, stb.), hiányosságaiból eredő károkért felelősség a felhasznált anyag gyártóját nem terheli!

Peakston Standard Baukleber C1T – csempe és járólapragasztó

standard-baukleber-c1t

Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyanta kötésű szürke színű ragasztóhabarcs.

FŐBB JELLEMZŐI
Anyagöszetétel: Üvegásvány, cement, műgyanta, tulajdonságjavító adalékanyagok.
Tulajdonságok:  Könnyen  feldolgozható, jól kenhető, stabil megbízható minőségű, fagyálló.
Anyagszükséglet: A munkavégzési technológiától, alapfelülettől, a felragasztott burkolólaptól függően eltérő lehet: kb. 1,2 kg- 1,4 kg/m2 – 1mm rétegvastagságnál. 
Kiszerelés:  12 kg-os és 25 kg-os papírzsákban.

 

Eltartható: fagytól, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védett, száraz, zárt helyen 6 hónapig.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET
Felhasználható külső és belső térben. Erősebb terhelésnek kitett padlók, fedett teraszok burkolatának ragasztásához fagyveszélyes helyiségekben.
Alkalmazható: Beltéri és fagyálló burkolólapok, hasított kő, műkő- és kőagyaglapok ragasztásához, 
az alapfelületi követelményeknek megfelelő minőségű betonra, cement, cement-mész vakolatra, illetve gipsz kötésű vakolatra a SUPERBOND Univerzális Mélyalapozó használatával.
Fémre, fára, festékre nem ajánlott!

AZ ALAP ELŐKÉSZÍTÉSE
A ragasztási alapfelületnek por-, zsír-, olaj- és szervesanyag-mentesnek, illetve szilárdnak, száraznak, mozgás- és zsugorodásmentesnek kell lennie. A laza részeket el kell távolítani! 3mm-nél nagyobb felületi egyenetlenség esetén Peakston Önterülő Aljzatkiegyenlítő használatát javasoljuk. A porózus, erősen nedvszívó alapfelületet kiegyenlítés, vagy burkolás előtt célszerű SUPERBOND univerzális mélyalapozóval kellősíteni.

KEVERÉS:
1 kg szárazhabarcshoz 0,3 L- 0,5 L víz (ideális 20°C-os csapvíz) szükséges, a levegő hőmérsékletének és páratartalmának, valamint a burkolati alap és a burkolólapok nedvszívó képességének függvényében.
A keverést célszerű fúrógépbe erősített keverőszárral végezni. A bekevert anyagot 10-15 perces pihentetés után újra át kell keverni. A masszát tanácsos 4 órán belül felhasználni!
RAGASZTÁS, FELHORDÁS:
+5°C alatti felületi és léghőmérsékletnél a ragasztóhabarcs nem használható! A felhordás a fent leírtak figyelembe vételével, a burkolás általános szakmai előírásai szerint történik. 

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK
A burkolat ragasztás után optimális esetben 24 óra (20°C-on, 2mm vastagságban) múlva járható, 
fugázható. A ragasztótól szennyeződött felületet, fugahézagokat haladéktalanul meg kell tisztítani! Az alkalmazott szerszámokat használat után le kell mosni.
A ragasztott burkolatot száradásig nem érheti fagy!
A termékhez a  feltüntetett mennyiségű vizen kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük a fent leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a szakember által, a technológiai előírásnak megfelelően felhasznált termékre vállal garanciát! A kivitelezésből, illetve annak nem megfelelő körülményeiből (időjárás, alapfelület, szerszám, stb.), hiányosságaiból eredő károkért felelősség a felhasznált anyag gyártóját nem terheli!