Címke: vékonyvakolat

Szilikon Grafiato 1,5mm kapart hatású szilikon vékonyvakolat

Felhasználásra kész szilikon bázisú természetes ásványi töltő-anyagú, tulajdonságjavító adalékanyagokat tartalmazó, paszta-szerű, időjárásálló, környezetbarát vékonyvakolat külső és belső falfelületekre.

ALKALMAZÁSI FELÜLETEK: Jó minőségű alapvakolat, betonfelület, Peakston Polisztirol ragasztóval és Peakston Ásványgyapot ragasztóval simított felület, valamint a Peakston  Polisztirol, Grafitos Polisztirol és Ásványgyapot hőszigetelő rendszerek elemeként. 

ANYAGSZÜKSÉGLET:  1,5 mm Kapart struktúra 2,4-2,6 kg/m2 grafi_szilikon

ALAPOZÁS: Az alapozás megkezdése előtt a laza részeket el kell távolítani és a hibákat ki kell javítani. Csak a teljes keresztmetszetében átszáradt, megfelelő szilárdságú, hibátlan, portól és szennyeződéstől mentes simított alapra hordjuk fel a Szilikon Grafiato színes szilikon vékonyvakolat-alapozót Teddy-henger vagy korongecset segítségével. Hígítható: Tiszta vízzel (hideg), maximum 0,2 liter/1 liter alapozó. Száradási idő 12 óra. Szilikon Grafiato színes szilikon vékonyvakolat-alapozó  használata minden esetben szükséges.

KEVERÉS: Lassú fordulatszámon működő keverővel.


HÍGÍTHATÓ: Tiszta vízzel (hideg), hőmérséklettől függően maximum 0,1-0,15 lit./vödör.

FELHASZNÁLÁS: Az alapozó száradása után rozsdamentes glettvassal egyenletesen, szemcsenagyságnak megfelelő vastagságban kell felhordani a Vékonyvakolatot. Felhordás után a vakolat típus szerinti végső struktúrát műanyag simítóval alakítjuk ki. Utólagos javítások foltszerű elszíneződést okozhatnak!

SZERSZÁM: glettvas, műanyag simító, kőműves kanál.

ÁLTALÁNOS KÖRÜLMÉNYEK: Felhordási és kötési idejük alatt a felületi és léghőmérséklet +5°C- +25°C között legyen. A termék nedves, párás, ködös, esős időben illetve tűző napon nem használható! A frissen elkészült vékonyvakolatot védjük a tűző napsugárzástól, ködtől, esőtől, fagytól és az erős széltől. Kérjük a választott szín megfelelőségét felhordás előtt ellenőrizzék. Javasolt próbafelhordást végezni az alapfelület sajátosságaiból adódó eltérő anyagszükséglet miatt. Csak az azonos gyártási idejű anyagoknál garantálható a színegyezés, ezért a különböző gyártási idejű anyagoknál mindig annyi anyagot keverjünk össze, hogy az egy homlokzati felületre elegendő legyen. A vékonyvakolathoz egyéb anyagot (a tiszta vízen kívül), hozzáadni nem szabad! A szerszámokat a munkavégzés után vízzel el kell mosni! A termék felhasználása szakértelmet igényel. Egy vödörnyi vakolat felhordása után színeltérésre és feldolgozásra vonatkozó reklamációt nem fogadunk el. Reklamáció csak számla és építési napló bemutatásával fogadható el. 
Kiszerelés: 25 kg-os műanyagvödör. 
Eltarthatóság: Eredeti bontatlan csomagolásban, száraz, zárt fagymentes helyen, tűző naptól védve 12 hónapig.

Grafiato 2,0mm gördülőszemcsés vékonyvakolat

Felhasználásra kész, akryl bázisú, környezeti hatások ellen védő dekoratív finomvakolat, külső és belső igényes falfelületekre.

FŐBB JELLEMZŐI:
Vizes hígítású, akryl kötőanyagú, természetes ásványi töltőanyagú, pasztaszerű környezetbarát finomvakolat. Kapható a szívárvány minden színében, a Peakston NCS színkártya alapján 900 különböző színárnyalatban. Mosható, színtartó, mérsékelten páraáteresztő, hosszú élettartamú, kiváló tulajdonságokkal rendelkezik.

Hígítható: Vízzel (ideális 20°C-os csapvíz), maximum 1-2 dl/vödör, hőmérséklettől függően.graf_gord_vvak2
Anyagigény: kb. 2,8kg-3kg/m2
Száradási idő: 20°C-on
– tapintásra:  2 óra
– záporbiztos szilárdulás: 10 óra
–  teljes kötési idő: 28 nap.

Tárolás: Fagytól, sugárzó hőtől, tűző naptól védett, zárt helyen.
Eltartható: +5°C és +35°C között eredeti, bontatlan csomagolásban 1 évig
Kiszerelés: 25 kg,  légmentesen záródó műanyag vödörben.

ALKALMAZÁSI FELÜLETEK: Jó minőségű simított alapvakolat, glettelt betonfelület         
(a gletteléshez a Peakston Kül-és beltéri Glettanyagot javasoljuk), betonyp lemez, Peakston hőszigetelő rendszer.

FELHORDÁSI TECHNOLÓGIA: Alkalmazás előtt a felhasználni kívánt terméket jól össze kell keverni. Keverőszárral csak alacsony fordulatszámon szabad. Csak száraz, hibátlan, pormentes, 
egyenletes felületre szabad felkenni a megfelelő hígítású színes, speciális KVARCTEXT vagy GRAFIATO alapozót. 6 óra (+ 20°C-on) száradás után rozsdamentes glettvas segítségével, egyenletesen, szemcsenagyságnak megfelelő (2mm) vastagságban hordjuk fel a GRAFIATO finomvakolatot. Felhordás után 3-5 perccel (+15°C- +20°C  között) a  felületet műanyag simítóval finoman át kell simítani. Így alakítják ki a vakolat gördülőszemcséi a felület végső struktúráját.
Ügyeljünk rá, hogy munkavégzés közben a műanyag simító mindig tiszta legyen.

ALAPOZÁS:
GRAFIATO ALAPOZÓ:
Anyagszükséglete: Higítatlan állapotban 1-1,5dl/m2, a felület nedvszívóságától függően.
Hígítható: Vízzel, ideális 20°C-os csapvíz. 1L alapozóhoz 2-3dl víz, a hőmérséklettől függően.

FONTOS TUDNIVALÓ:
A  GRAFIATO finomvakolat és alapozója párás, ködös, esős időben,  illetve tűző napon nem használható. Száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5°C alá nem süllyedhet, s ez idő  alatt csapadék sem érheti! 
Kérjük, hogy a dekoratív védő vakolattal ellátni kívánt felületeket gondosan mérjék fel, s a szükséges mennyiséget egyszerre rendeljék meg, mert a pótrendelésből származó termék színhatásában kismértékben eltérhet, egy felületen esztétikailag zavaró lehet.
Termékeinkhez színezőanyagot, vagy más egyéb anyagot (a feltüntetett mennyiségű vizen kívül), házilag hozzáadni tilos! 
A termékhez a  feltüntetett mennyiségű vizen kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük a fent leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a szakember által, a technológiai előírásnak megfelelően felhasznált termékre vállal garanciát! A kivitelezésből, illetve annak nem megfelelő körülményeiből (időjárás, alapfelület, szerszám, stb.), hiányosságaiból eredő károkért felelősség a felhasznált anyag gyártóját nem terheli!