Grafiato 1,5mm kapart hatású vékonyvakolat

Felhasználásra kész, akryl bázisú, környezeti hatások ellen védő dekoratív finomvakolat, külső és belső igényes falfelületekre.

FŐBB JELLEMZŐI:
Vizes hígítású, akryl kötőanyagú, természetes ásványi töltőanyagú, pasztaszerű környezetbarát finomvakolat. Kapható a szívárvány minden színében, a Peakston NCS színkártya alapján 900 különböző színárnyalatban. Mosható, színtartó, mérsékelten páraáteresztő, hosszú élettartamú, kiváló tulajdonságokkal rendelkezik.

Hígítható: Vízzel (ideális 20°C)  maximum 1-2dl/vödör,  hőmérséklettől függően. 
Anyagigény: kb. 2,5kg/m2
Száradási idő 20°C-on:
– tapintásra: 2 óra    
– záporbiztos szilárdulás: 10 óra
– teljes kötési idő 28 nap.

Tárolás: Fagytól, sugárzó hőtől, tűző naptól védett, zárt helyen.graf_gord_vvak
Kiszerelés: 25 kg légmentesen záródó műanyag vödörben.
Eltartható: +5°C és +30°C között tárolva bontatlan, eredeti csomagolásban 3 évig.

ALKALMAZÁSI FELÜLETEK: Jó minőségű simított alapvakolat, glettelt betonfelület 
(a gletteléshez a Peakston Kül-és beltéri Glettanyagot javasoljuk),betonyp lemez, PEAKSTON hőszigetelő rendszer.  
FELHORDÁSI TECHNOLÓGIA: Alkalmazás előtt a felhasználni kívánt terméket jól össze kell  
keverni. Keverőszárral csak alacsony fordulatszámon szabad. Csak száraz, hibátlan, pormentes, egyenletes felületre szabad felkenni a megfelelő hígítású színes, speciális KVARCTEXT vagy GRAFIATO alapozót. 6 óra (20°C-on) száradás után rozsdamentes glettvas segítségével, egyenletesen, szemcsenagyságnak megfelelő (l,5mm) vastagságban hordjuk fel a GRAFIATO Kapart hatású finomvakolatot. Felhordás után 3-5 perccel (+15°C- +20°C között) a felületet műanyag simítóval finoman át kell simítani, az egyenletes, szabályos felületű végső struktúra kialakítása miatt.Ügyeljünk rá, hogy munkavégzés közben a műanyag simító mindig tiszta legyen. 

ALAPOZÁS:
GRAFIATO ALAPOZÓ 
Anyagszükséglete: Hígítatlan állapotban 1-1,5dl/m2, a felület nedvszívásától függően.
Hígítható: Vízzel, ideális 20°C- os csapvíz. 1L alapozóhoz 2-3dl víz, a hőmérséklettől függően.

FONTOS TUDNIVALÓ: A  GRAFIATO finomvakolat és alapozója párás, ködös, esős időben,  illetve tűző napon nem használható. Száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5°C alá nem süllyedhet, s ez idő  alatt csapadék sem érheti! 
Kérjük, hogy a dekoratív védő vakolattal ellátni kívánt felületeket gondosan mérjék fel, s a szükséges mennyiséget egyszerre rendeljék meg, mert a pótrendelésből származó termék színhatásában kismértékben eltérhet, egy felületen esztétikailag zavaró lehet.
Termékeinkhez színezőanyagot, vagy más egyéb anyagot (a feltüntetett mennyiségű vizen kívül), házilag hozzáadni tilos! 
A termékhez a  feltüntetett mennyiségű vizen kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük a fent leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a szakember által, a technológiai előírásnak megfelelően felhasznált termékre vállal garanciát! A kivitelezésből, illetve annak nem megfelelő körülményeiből (időjárás, alapfelület, szerszám, stb.), hiányosságaiból eredő károkért felelősség a felhasznált anyag gyártóját nem terheli!