Peakseal színes kenhető vízszigetelő emulzió

peakseal

Akryl bázisú, rugalmas alapanyagú, környezetbarát emulzió, mely tökletesen vízszigetelő és egyben fényvédő réteget képez. FŐBB JELLEMZŐI
Vízzel hígítható, sűrű, folyékony, kenhető emulzió. Száradás után mosható, színtartó, rugalmas  és vízzáró.
A bevonat gyorsan szárad. Hőtágulási tényezői megfelelnek az európai éghajlatnak. A felület kisebb sérülései javíthatók a teljes felület megbontása nélkül is.
Színválaszték: Rendelhető a szívárvány minden színében, Peakston NCS színskála alapján 908 különböző árnyalatban.
Hígítható: Vízzel, (ideális 20°C-os csapvíz) 0,1L-0,3L /1 L PEAKSEAL
Anyagszükséglet:
Felhasználási területtől függően
– háló nélkül: 0,5 L-1,0 L/m2
– hálóval:  1,0 L-1,5 L/m2
Eltartható: eredeti, bontatlan csomagolásban fagytól, tűző naptól, sugárzó hőtől védett, zárt helyen 3 évig.
Kiszerelés: 2,5L-es,  5L-es és 10L-es légmentesen záródó műanyag vödörben.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET
-Új lapostető szigetelése 
-Hagyományos anyagokkal szigetelt felületek felújítása. 
-Eternit, sík- és hullámpala festése és felújítása vízszigeteléssel. 
-Erkély, terasz (lehet kővel burkolt is) csapadék elleni szigetelése. 
-Vizes helyiségek teknőszigetelése.
-Meglévő szigetelés fényvédő rétegeként (UV stabil). 
-Külső vízszigeteléssel ellátott medence belső felületének festésére. 
A 908 színárnyalatban kapható PEAKSEAL nem csak jó esztétikai hatást biztosít, hanem vízszigetelő és fényvédő tulajdonságainak köszönhetően meghosszabbítja a  bevont felületek élettartamát.

AZ ALAP ELŐKÉSZÍTÉSE
Az alap mindig legyen tiszta, száraz és pormentes. A laza részeket el kell távolítani. 
Eternit és hullámpala tetők felújításánál a mohásodás és egyéb szennyeződések eltávolítása után meg kell várni míg a tetőfedő anyag kiszárad! Csak ezután szabad  az I. -ban leírt technológiával felhordani a szigetelő emulziót.

FELHORDÁSI TECHNOLÓGIA
Rendeltetéstől  függően kétféle technológia javasolt:
I. Normál felület: A szigetelő anyagot két rétegben visszük fel a felületre. Az alkalmazott szerszám lehet kefe,      henger, korongecset vagy szórópisztoly. Az első réteghez 30%-os vizes hígítású anyagot kell     használni. Így az anyag beitatódik a kezelt felület pórusaiba és erős kötést képez. Az első réteg teljes száradása után (20°C-on 2 óra) 10%-os vizes hígítású anyaggal újra bevonjuk a felületet oly  módon, hogy az anyag nedves állapotban 0,4-0,5 mm vastag réteget képezzen. Ezt az anyagvastagságot kb. 0,5 L/m2 anyagmennyiséggel érhetjük el. 
II. Erősített felület: Erősített felület képzéséhez üvegszövet háló használatát javasoljuk. Két réteg szükséges ennél a technológiánál is. Az első réteghez 30%-os vizes hígítású anyagot viszünk fel a felületre. Majd ebbe a híg emulzióba simítsuk bele az üvegszövet hálót, vigyázva, hogy ránc és gyűrődés mentesen tapadjon bele a teljes felületen. A hálószélek találkozásánál a hálót fedésbe kell fektetni. A felületet száradás után 10%-os hígítású anyaggal vonjuk be úgy, hogy a hálót teljesen elfedje a szigetelő anyag.
Fontos tudnivaló: +5°C alatti felületi és léghőmérsékleten, párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. A szigetelő emulziót mindig száraz, pormentes felületre kell felhordani.
Száradási ideje 20°C-on 6 óra. Medence festése esetén a medence vízzel való feltöltése előtt a PEAKSEAL rétegnek legalább két hétig kell száradnia!
A termékhez a  feltüntetett mennyiségű vizen kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük a fent leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a szakember által, a technológiai előírásnak megfelelően felhasznált termékre vállal garanciát! A kivitelezésből, illetve annak nem megfelelő körülményeiből (időjárás, alapfelület, szerszám, stb.), hiányosságaiból eredő károkért felelősség a felhasznált anyag gyártóját nem terheli!