Peakston betonfesték

betonfestek

Felhasználásra kész vizes diszperziós, környezetbarát festék kül- és beltéri betonfelületekre.
Kopásálló, olajálló, vízálló és jó kémiai ellenálló képességű.

Főbb jellemzői
Akril bázisú, vízzel hígítható, kopásálló, olajálló és jó kémiai ellenállóképességű festék beton felületekre.
Színválaszték: Kapható az NCS színkártya színeiben.
Hígítható: max. 5% vízzel szükség esetén
Kiadósság: 6-8 m2/liter rétegenként
Kiszerelés: 2, 4, 8 és 16 literes műanyag vödörben
Eltarthatóság: fagytól, sugárzó hőtől, tűző naptól védett helyen eredeti csomagolásban, 5-25 °C hőmérsékleten tárolva 2 évig
Száradási idő: 2 óra

Alkalmazási terület
Bel- és kültéri betonfelületek (pl. lépcsők, padlózatok, sportpályák bevonataként stb.) garázs és járófelületek festésére. Ipari környezetben targoncák, gépjárművek kerekei okozta erős igénybevétel esetén használata nem javasolt.
Gyorsan szárad. Bevonata jó fedőképességű, igen esztétikus, könnyen tisztítható.

Felhasználási mód
A portól, piszoktól olaj- és zsírszennyeződéstől, régi festékrétegtől mentes, minimum 28 napos, száraz (legfeljebb 3% víztartalmú) C14 minőségű, ép, nem töredező, nem porló betonfelületre Peakston Superbond Univerzális mélyalapozót hordjunk fel ecsettel vagy hengerrel a szívóképes, porózus felületet telítése érdekében. Az alapozás javítja a festék tapadását az alapfelülethez. Az alapozó száradása után vihető fel ecsettel, hengerrel vagy szórással a betonfesték két rétegben. 
A betonfesték nem vihető fel laza, poros felületre, amelyen a betonfesték nem képes megtapadni. Amennyiben a betonfelületen, ún. cement-mésztejből kialakult por keletkezett, úgy azt festés előtt csiszolással távolítsuk el, majd portalanítsuk a felületet. Festéskor a felület és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen.

Felépítés: diszperziós kötőanyag, pigmentek, víz, töltőanyagok 
Tűzvédelmi előírások: IV. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. MÉRSÉKELTEN TŰZVESZÉLYES! 
Veszélyesanyag tartalom: Propilén-glikol-n-butil éter 1-3% 
Biztonsági előírások: S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S23 A keletkező permetet nem szabad belélegezni. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást.