Peakston Sandtex 1,5mm lábazati díszvakolat

Akryl bázisú, természetes kőszemcse tartalmú, környezeti hatások ellen védő dekoratív vakolat külső és belső igényes felületekhez lábazaton, oszlopokon stb.

FŐBB JELLEMZŐI 
Vízzel hígítható, környezetbarát, pasztaszerű, könnyen kenhető, mosható, színtartó, mérsékelten páraáteresztő, fagyálló, hosszú élettartamú, kiváló tulajdonságokkal  rendelkezik.
Színválaszték: Elérhető18 színben.
Anyagszükséglet:  4-5 kg/m2                          SANDTEX
Hígítható: Vízzel, (ideális 20°C-os csapvíz) maximum 1,0dl-1,5dl/vödör.
Tárolás: Fagytól, sugárzó hőtől, tűző naptól védett, zárt, száraz helyen.
Kiszerelés: 15kg, légmentesen záródó műanyag vödörben.
Eltartható: +5°C és +30°C között bontatlan, eredeti csomagolásban 3 évig.

ALKALMAZÁSI FELÜLETEK
Erős lábazati alapvakolat, betonyp lemez, eternit (cső, oszlop), jó minőségű glettelt beton felület, (a gletteléshez a Peakston Kül- és Beltéri Glettanyagot ajánljuk), polisztirol ragasztótapasszal glettelt felület. Felhordható függőleges, ferde, vagy olyan, vízszinteshez közel álló felületekre, melyeknek lejtése elegendő ahhoz, hogy a víz ne tudjon rajta megállni.

FELHORDÁSI TECHNOLÓGIA
Alkalmazás előtt a felhordani kívánt terméket jól össze kell 
keverni. Keverőszárral csak alacsony fordulatszámon szabad. Szükség esetén vízzel hígítható. 
Az alap minden esetben legyen száraz, egyenletesen sima, ép, mozgás- és zsugorodásmentes.
A bevonni kívánt felületeket a talaj felöl vízszigeteléssel kell ellátni! Elégtelen szigetelés esetén
a lábazati vakolat nem alkalmazható! A bevakolni kívánt jó minőségű felületet SUPERBOND   
alapozóval egyszer át kell kenni. A lábazati vakolatot a már száraz (20 C-on 6 óra) alapozó rétegre kell felhúzni.A vakolat felhordása rozsdamentes glettvassal történik, szemcsenagyságnak megfelelő vastagságban. A  bevakolt felületen az utólagos javítások foltszerű elszíneződést okozhatnak! A simítási folyamat után az először tejszerűen megjelenő felület  bizonyos idő után letisztul. Erős nedvesség hatására (eső, pára, köd) ez a jelenség újra felléphet, ami azonban nem az elégtelen minőség, illetve a hiányos feldolgozás jele, s ha a csapadék a vakolt felületet teljes száradás előtt közvetlen nem érte, a jelenség maradéktalanul eltűnik.   

SUPERBOND  ALAPOZÓ
Anyagszükséglete: Hígítatlan állapotban kb. 0,1 L– 0,15 L/m2  a felület nedvszívó képességétől függően.
Hígítható: Vízzel (ideális 20??C csapvíz). 1 L   alapozóhoz kb. 0,5 -0,8 L víz, a hőmérséklettől függően. 
Fontos tudnivaló: A termék párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható! Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és a környezeti hőmérséklet +5°C alá nem süllyedhet, s ez idő alatt csapadék sem érheti! A felkent vakolatot a felhordást követően 7 napig fagytól, csapóesőtől, nedvességtől védeni kell! Teljes kötési idő 28 nap.
Az elszennyeződött anyagot újra felhasználni tilos! Kérjük, hogy a bevakolni kívánt felületet a megrendelés előtt gondosan mérjék fel, mivel pótrendelés esetén színeltérés előfordulhat.
A termékhez a  feltüntetett mennyiségű vizen kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük a fent leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a szakember által, a technológiai előírásnak megfelelően felhasznált termékre vállal garanciát! A kivitelezésből, illetve annak nem megfelelő körülményeiből (időjárás, alapfelület, szerszám, stb.), hiányosságaiból eredő károkért felelősség a felhasznált anyag gyártóját nem terheli!