Szilikon Grafiato 1,5mm kapart hatású szilikon vékonyvakolat

Felhasználásra kész szilikon bázisú természetes ásványi töltő-anyagú, tulajdonságjavító adalékanyagokat tartalmazó, paszta-szerű, időjárásálló, környezetbarát vékonyvakolat külső és belső falfelületekre.

ALKALMAZÁSI FELÜLETEK: Jó minőségű alapvakolat, betonfelület, Peakston Polisztirol ragasztóval és Peakston Ásványgyapot ragasztóval simított felület, valamint a Peakston  Polisztirol, Grafitos Polisztirol és Ásványgyapot hőszigetelő rendszerek elemeként. 

ANYAGSZÜKSÉGLET:  1,5 mm Kapart struktúra 2,4-2,6 kg/m2 grafi_szilikon

ALAPOZÁS: Az alapozás megkezdése előtt a laza részeket el kell távolítani és a hibákat ki kell javítani. Csak a teljes keresztmetszetében átszáradt, megfelelő szilárdságú, hibátlan, portól és szennyeződéstől mentes simított alapra hordjuk fel a Szilikon Grafiato színes szilikon vékonyvakolat-alapozót Teddy-henger vagy korongecset segítségével. Hígítható: Tiszta vízzel (hideg), maximum 0,2 liter/1 liter alapozó. Száradási idő 12 óra. Szilikon Grafiato színes szilikon vékonyvakolat-alapozó  használata minden esetben szükséges.

KEVERÉS: Lassú fordulatszámon működő keverővel.


HÍGÍTHATÓ: Tiszta vízzel (hideg), hőmérséklettől függően maximum 0,1-0,15 lit./vödör.

FELHASZNÁLÁS: Az alapozó száradása után rozsdamentes glettvassal egyenletesen, szemcsenagyságnak megfelelő vastagságban kell felhordani a Vékonyvakolatot. Felhordás után a vakolat típus szerinti végső struktúrát műanyag simítóval alakítjuk ki. Utólagos javítások foltszerű elszíneződést okozhatnak!

SZERSZÁM: glettvas, műanyag simító, kőműves kanál.

ÁLTALÁNOS KÖRÜLMÉNYEK: Felhordási és kötési idejük alatt a felületi és léghőmérséklet +5°C- +25°C között legyen. A termék nedves, párás, ködös, esős időben illetve tűző napon nem használható! A frissen elkészült vékonyvakolatot védjük a tűző napsugárzástól, ködtől, esőtől, fagytól és az erős széltől. Kérjük a választott szín megfelelőségét felhordás előtt ellenőrizzék. Javasolt próbafelhordást végezni az alapfelület sajátosságaiból adódó eltérő anyagszükséglet miatt. Csak az azonos gyártási idejű anyagoknál garantálható a színegyezés, ezért a különböző gyártási idejű anyagoknál mindig annyi anyagot keverjünk össze, hogy az egy homlokzati felületre elegendő legyen. A vékonyvakolathoz egyéb anyagot (a tiszta vízen kívül), hozzáadni nem szabad! A szerszámokat a munkavégzés után vízzel el kell mosni! A termék felhasználása szakértelmet igényel. Egy vödörnyi vakolat felhordása után színeltérésre és feldolgozásra vonatkozó reklamációt nem fogadunk el. Reklamáció csak számla és építési napló bemutatásával fogadható el. 
Kiszerelés: 25 kg-os műanyagvödör. 
Eltarthatóság: Eredeti bontatlan csomagolásban, száraz, zárt fagymentes helyen, tűző naptól védve 12 hónapig.