Termékek kategória bejegyzései

Épület és homlokzati Hőszigetelés fal hőszigetelő termékeink

Gipszkarton

Gipszkarton

 

A beltéri gipszkarton szerkezetek alapvető elemei a gipszkarton lapok. A gipszkarton lapok belseje gipszből, külseje erős kartonpapírból készül. A gipszkarton lapoknak különböző fajtái vannak, van normál, magas páratartalmú (impregnált), magas tűzállósági értékű (tűzgátló), és tűz, és vízálló gipszkarton lap. A gipszkarton lapok nem éghetőek, könnyű és gyors velük dolgozni, nem termelünk velük jelentős mennyiségű építési törmeléket. A gipszkarton lapok további előnye, hogy kis súlyúak.

Normál gipszkarton

 

Megjelölése: RB

Kinézet: Szürke kartonlap, élénk fekete felirattal

Válaszfalak, falak, mennyezetburkolatok és tetőterek készítésére alkalmazzák. Hang és hőszigetelés fokozására, és dekorációs elemek készítésére alkalmas gipszkarton lap. A gipszkarton lapok belseje gipsz, külseje kartonpapír, lapok vastagsága 9.5-15 mm. A gipszkarton fal nagy teherbírással (akár 50 kg /m2 súlyterhelés) rendelkezik.

 

Speciális gipszkarton lapok

 

 

Speciális gipszkarton lapoknak nevezzük azokat a gipszkarton lapokat, amelyek különféle megnövelt tulajdonsággal rendelekeznek. Ezek a tulajdonságok vonatkozhatnak a tűzállóságra (RF gipszkarton lapok), vízállóságra (RBI gipszkarton lapok), vagy tűzi és vízállóságra együtt (RFI gipszkarton lapok).

 

Gipszkarton profil

A gipszkarton profilok adják a vázszerkezetét a gipszkarton álmennyezeteknek, gipszkarton falaknak, gipszkarton mennyezeteknek. Anyaga: Horganyzott acél.
A gipszkarton profilokkal gyorsan, és egyszerűen lehet dolgozni.

CD álmennyezeti gipszkarton profil
A CD profilokhoz rögzítik a gipszkarton lapokat, ezek a gipszkarton álmennyezet tartóbordái.
A CD gipszkarton profilokat használják az álmennyezet építésén kívül még dobozolásra, előtétfalak készítésére is.

UD álmennyezeti gipszkarton profil
Az UD gipszkarton profilokhoz rögzíthetőek a CD gipszkarton profilok, továbbá a falhoz való rögzítéshez szolgálnak az UD profilok.
Az UD gipszkarton profilokat használják az álmennyezet építésén kívül még dobozolásra, előtétfalak készítésére is.

CW gipszkarton válaszfal profil
A CW és az UW gipszkarton profilok adják meg a gipszkarton fal falváz oszlopait. A CW gipszkarton profilt az UW gipszkarton profilba kell beleállítani. A gipszkarton lapokat a CW gipszkarton profilokhoz rögzítik.

UW gipszkarton válaszfal profil
Az UW gipszkarton profil alkalmas a CW gipszkarton profil fogadására. Az UW profilokat a teherhordó szerkezetre való csatolására használják, a szigetelő szivacs csíkon keresztül a mennyezethez, padlószerkezethez rögzítik.

Peakston betonfesték

betonfestek

Felhasználásra kész vizes diszperziós, környezetbarát festék kül- és beltéri betonfelületekre.
Kopásálló, olajálló, vízálló és jó kémiai ellenálló képességű.

Főbb jellemzői
Akril bázisú, vízzel hígítható, kopásálló, olajálló és jó kémiai ellenállóképességű festék beton felületekre.
Színválaszték: Kapható az NCS színkártya színeiben.
Hígítható: max. 5% vízzel szükség esetén
Kiadósság: 6-8 m2/liter rétegenként
Kiszerelés: 2, 4, 8 és 16 literes műanyag vödörben
Eltarthatóság: fagytól, sugárzó hőtől, tűző naptól védett helyen eredeti csomagolásban, 5-25 °C hőmérsékleten tárolva 2 évig
Száradási idő: 2 óra

Alkalmazási terület
Bel- és kültéri betonfelületek (pl. lépcsők, padlózatok, sportpályák bevonataként stb.) garázs és járófelületek festésére. Ipari környezetben targoncák, gépjárművek kerekei okozta erős igénybevétel esetén használata nem javasolt.
Gyorsan szárad. Bevonata jó fedőképességű, igen esztétikus, könnyen tisztítható.

Felhasználási mód
A portól, piszoktól olaj- és zsírszennyeződéstől, régi festékrétegtől mentes, minimum 28 napos, száraz (legfeljebb 3% víztartalmú) C14 minőségű, ép, nem töredező, nem porló betonfelületre Peakston Superbond Univerzális mélyalapozót hordjunk fel ecsettel vagy hengerrel a szívóképes, porózus felületet telítése érdekében. Az alapozás javítja a festék tapadását az alapfelülethez. Az alapozó száradása után vihető fel ecsettel, hengerrel vagy szórással a betonfesték két rétegben. 
A betonfesték nem vihető fel laza, poros felületre, amelyen a betonfesték nem képes megtapadni. Amennyiben a betonfelületen, ún. cement-mésztejből kialakult por keletkezett, úgy azt festés előtt csiszolással távolítsuk el, majd portalanítsuk a felületet. Festéskor a felület és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen.

Felépítés: diszperziós kötőanyag, pigmentek, víz, töltőanyagok 
Tűzvédelmi előírások: IV. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. MÉRSÉKELTEN TŰZVESZÉLYES! 
Veszélyesanyag tartalom: Propilén-glikol-n-butil éter 1-3% 
Biztonsági előírások: S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S23 A keletkező permetet nem szabad belélegezni. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást.