Vékonyvakolatok

Vékonyvakolatok előnyei

A vakolás az építkezés és a felújítás időigényes munkafázisaihoz tartozik. Vékonyvakolatok alkalmazásával azonban a szükséges idő jelentősen csökkenthető. A kis rétegvastagság (1-3 mm) miatt az anyag önsúlya minimális, mégis jó tapadószilárdsággal rendelkezik, időjárásálló és vízzáró. Mindezek mellett a széles szín- és struktúraválasztéknak köszönhetően maradéktalanul megfelel az esztétikai követelményeknek is.
Hozzá kell tenni, hogy teljesen kész vakolattípusról van szó, amelynek felhordásához néhány keverés után hozzákezdhetünk. Vékonyvakolatok egyaránt használhatók újépítésű és régi házak esetében, külső és belső térben, sőt akár hőszigetelő rendszerek fedővakolataként is.

Amire vékonyvakolatok használata során vigyázunk

Hogy elkerüljük a szennyeződéseket, amíg ingatlanjában dolgozunk, a vékonyvakolatok felvitele előtt az ablakokat, ajtókat, valamint a fal melletti területeket kivétel nélkül alaposan letakarjuk. Csak tiszta és minőségi építőanyagokat használunk, amelyek garantálják a tartósságot. Ezt szem előtt tartjuk az alapozó és a kötőanyagok kiválasztása során is. Nagy odafigyeléssel végezzük a dörzsölést, hogy a végeredmény egységes textúrájú, ezáltal teljes egészében azonos színű legyen.

Peakston vakolat:     Graymix vakolat:
Peakston vakolat 609 Ft / m² Graxmix vakolat 60 színben 681 Ft / m²
Peakston Alapozó 59 Ft / m²  Graymix alapozó 96 Ft / m²
Öko vakolat 40 színben  610 Ft / m² Graymix vakolat  660 Ft/ m² + színfelár
Öko alapozó 40 színben 59 Ft / m²    

 

 

 Baumit vakolat:
Fehér 967 Ft / m²
I színcsoport 999 Ft / m²
II színcsoport 1150 Ft / m²
III színcsoport 1495 Ft / m²
Alapozó 179 Ft / m²